Hvad betyder det at have en medansøger på et lån?

Hvad betyder det at have en medansøger på et lån?

Hvad betyder det at have en medansøger på et lån?

Hvad betyder det at have en medansøger på et lån?

Vi får mange spørgsmål her på Scanbanker og et af dem vi har fået rigtig mange gange er: Hvad betyder det at have en medansøger på et lån? 

Her vil vil gennemgå hvad det betyder at søge lån med en medansøger på nettet i dag.

En medansøger er en der skriver under på lånekontrakten sammen med dig når du skal godkendes til et forbrugslån eller lignende. Det er meget almindeligt med en medansøger på mange typer af lån og finansieringer. Langt de fleste der tager et billån eller et boliglån har en medansøger i form af deres ægtefælle eller kæreste/partner.

Grunden til at så mange vælger at have en medansøger når de skal ud og låne penge er at det giver en langt større chance for at blive godkendt til lånet.

Din kreditvurdering bliver desuden lavet udfra begge jeres økonomier lagt sammen. Det vil sige at den månedlige indtægt vil være langt højere end hvis du ansøgte alene. det giver jer langt flere muligheder for at låne større beløb og det øger som sagt chancen for at blive godkendt enormt. Godkendelsen er nemmere fordi at lånefirmaet har to der har skrevet under på at ville tilbage betale pengene. Det øger deres chance for rettidig indfrielse og tilbagebetaling. Din even som ansøger til at afdrage og afbetale er noget af det vigtigste for udlåner og derfor kommer i foran i køen hvis i er to am underskrive ansøgningen. Det giver så at sige, firmaet dobbelt så stor chance for gnidningsfri indløsning af lånet.

Hvem kan være medansøger?

Der faktisk ikke nogen begrænsning på hvem der kan være medansøger på dit lån i Danmark. Du kan altså vælge frit imellem alle de du kender og som har lyst til at hjælpe dig med at blive godkendt. Det skal dog helst være en du kender rigtig godt og som du kan stole på 100%. Penge kan komme imellem folk på en skidt måde, så det er vigtigt ikke at binde sig til noget økonomisk forpligtende med fok du ikke kender godt nok, eller stoler helt på.

Det mest almindelige er at man får sin ægtefælle eller kæreste til at være medansøger på sit lån. Det er  jo en man er meget tæt på og stoler ubetinget på, i hvert fald oftest. Man er ofte allerede forbundet økonomisk med fælleskonto og et hus eller en lejlighed man ejer sammen. Det er derfor lige til og meget oplagt at vælge sin partner som medansøger.

Du kan også vælge et andet familiemedlem som en søster eller en bror hvis i har den slags forhold hvor man kan stole på hinanden rent økonomisk. En god ven eller veninde kan også nemt bruges som medansøger og er meget udbredt. Man stoler på sine gode venner og de er der altid til at hjælpe en når man har brug for det. Man danskere udtaler at de er tættere med deres bedste venner end de er med deres søskende og set i det lys er det  ikke underligt at så mange bruger en god ven som medansøger.

Hvem skal du ikke bruge som medansøger?

Når du skal søge et lån med en medansøger er det vigtigt at du har valgt den rigtige person. En medansøger er en rigtig god ting og hjælper meget med både beløbets størrelse og chancen for godkendelse, hvis det er den rigtige medansøger du har valgt.

Du skal undgå følgende typer som medansøgere:

  1. Folk der er registreret i RKI eller Debitorregistret
  2. Folk med stor gæld og mange spredte lån
  3. Folk med generelt dårlig og rodet økonomi
  4. Folk du ikke stoler på og kan regne med
  5. Folk du kun kender overfladisk

En medansøger er kun en fordel, hvis vedkommende er et plus for ansøgningen. Altså en der har god kreditværdighed og orden i sin økonomi. En fast indtægt og afklarede økonomiske forhold er et stort plus og det kan være en god ide at spørge en ekstra gang inden du skriver en med på låneansøgningen.

Et godt råd er at hvis du tvivler på om vedkommende er den rigtige medansøger, så skal du lade være med at skrive ham/hende på. Det er vigtigt at have klare linier og et forhold baseret på fælles tillid inden man kaster sig ud i noget der har med penge og økonomi at gøre.

Du kan sagtens blive godkendt til et billigt lån uden en medansøger og hvis det kun er et mindre belød du har brug fr at låne, skal du lige overveje om det overhovedet er nødvendigt med en anden person på ansøgningen inden du spørger rundt i din omgangskreds.