Hvad betyder morarenter på lån?

Hvad betyder morarenter på lån?

Hvad betyder morarenter på lån?

Hvad betyder morarenter på lån?

Vi har alle sammen hørt om renter og de fleste af os ved nogenlunde hvad de betyder. Så godt som os alle sammen betaler renter allerede, enten på vores banklån, forbrugslån eller måske en finansiering af en ny bil eller bolig. Renter er en normal del af livet og stort set umulige at undgå. Det koster som regel penge at låne eller forbruge noget og det samme gælder for penge.

Vi kan forsøge at undgå renter mest muligt ved at  finde et af de gratis lån på nettet når vi mangler penge til forbrug eller en rejse f.eks. Skal vi ud og bruge flere penge end 5000 kroner eller lignende til en bil eller måske en lejlighed kommer vi ikke uden om at skulle betale renter af lånet.

Det er helt almindeligt og fint nok, men hvad er morarenter så for en størrelse?

Morarenter er en ekstra rente der kan tilskrives hovedstolen (de penge du har lånt,red) hvis du indbetaler for sent og ikke overholder betingelser i låneaftalen med firmaet.  Man kan sige at morarenten er en ekstra rente der bliver lagt oveni den almindelige rente på dit lån.

Hvor meget er morarenten på i Danmark?

Morarenten i Danmark er fastsat ved lov, for at sikre dig som forbruger mod overrenter hvis du tilbage betaler for sent eller på anden måde forsømmer betingelserne for lånet. Det er en god ting at der er en lov der beskytter forbrugeren, her du kan læse mere om den danske rentelovgivning.  Morarenten er i Danamrk på 8% på nuværende tidspunkt, hvilket vil sige at hvis du har et lån med en rente på 8% og kommer til at betale for sent, bliver din taotal rente (morarente+almindelig rente) i pågældende periode på 16% da de to rentesatser lægges sammen for at kompensere udlåneren af pengene. Satsen for morarenten kan ændre sig hele tiden, du er dog som forbruger forpligtet til at betale den, på daværende tidspunkt gældende morarentesats.

Du kan læse mere om reglerne for for sen betaling af både lån og ydelser/tjenester på Forbrug.dk  der har en god gennemgang af hvornår du har betalt for sent og hvad du kan gøre i den situation.

Se listen over alle de bedste lån i Danmark