Hvor mange lån kan jeg have af gangen?

Hvor mange lån kan jeg have ad gangen?

Hvor mange lån kan jeg have af gangen?

Hvor mange lån kan jeg have ad gangen?

Vi modtager rigtig mange spørgsmål om lån her på redaktionen. Det er vi glade for og vi opfordrer som altid vore mange læsere til at stille de spørgsmål de måtte ligge inde med, så de kan blive bedre klædt på til at låne penge og finde de bedste lånetilbud på nettet. Vi udvælger de meste relevante spørgsmål løbende og besvarer dem her på siden.

I dette indlæg kigger vi nærmere på et af de ofte stillede spørgsmål: Hvor mange lån kan man have ad gangen?

Det er et spørgsmål der i forskellige udformninger tit og ofte fylder i vores indbakke. Folk spørger om det kan søge endnu et lån hvis de allerede har 1, 2, 3 eller flere forskellige lån hos forskellige udbydere. Det er et rigtig godt og relevant spørgsmål vil vil kigge nærmere på her og komme med svaret på hvor mange lån du kan have ad gangen.

Der er ingen faste regler eller grænser for hvor mange lån du kan have ad gangen

Det hurtige svar på spørgsmålet er, at der faktisk ikke er noget helt fast svar. Det varierer meget i takt med forskellige ting og dine personlige og økonomiske forhold spiller en stor rolle.

Hvor mange lån du kan have samtidig er derfor en meget individuel ting og det hele afhænger af den kreditvurdering de forskellige selskaber laver af din når du ansøger.

Som udgangspunkt er der nogen forskellige ting som alle selskaberne kigger på når du skal godkendes til at blive oprettet som låner hos dem:

  1. Om du er registreret i RKI eller Debitorregistret Det gør du bliver afvist hos langt de fleste selskaber – Her er en guide til hvordan du kommer ud af RKI
  2. Hvad din indtægt er –  Jo større indtægt jo mere kreditværdig og jo flere lån kan du have ad gangen.
  3. Dine Faste udgifter, dit rådighedsbeløb er også en faktor for hvor mange lån du kan blive godkendt til på en gang
  4. Din kredithistorie, hvis du har haft svært ved at overholde lånebetingelser i fortiden, kan det i nogen tilfælde påvirke din ansøgning i dag.

Der er altså ikke noget entydigt svar på hvor mange lån man kan have på en gang, da det svinger meget i takt med ens personlige og økonomiske forhold.

De forskellige selskaber kan ikke se hvor mange lån du har i forvejen og du kan nemt blive godkendt til mange lån forskellige steder på en gang. Det anbefales dog ikke at snyde med sin låneansøgning på nogen måde. De regler der er og som lånefirmaerne bruger er der for en årsag. De er til for at beskytte dig som forbruger og sørge for at du ikke optager flere lån end din økonomi kan bære. Det er nemt og rart at låne penge til det man lige går og drømmer om, men der kan være en øvre grænse for hvor mange lån du bør tage. Det er vigtigt at huske på at pengene jo skal betales tilbage til firmaet og det er ikke sjovt at sidde for surt i det på sigt med alt for mange forskellige små lån hist og pist. Det hele løber op og du bør derfor tænke dig ekstra godt om inden du optager flere lån, hvis du har nogen i forvejen.

Spar penge og besvær ved at samle dine lån et sted

Hvis du har mange forskellige små lån spredt ud blandt de mange firmaer kan du spare store penge ved at tage et større lån og udbetale alle de små lån. Renten og de årlige omkostninger på et stort lån er langt lavere end ved at have adskillelige små forbrugslån og kontantlån. Der kan altså spares rigtig meget på at samle dine lån hos en udbyder og det bliver samtidig eget nemmere at overskue og holde styr på økonomien med et enkelt afdrag pr måned.

Se alle dine lånemuligheder her